Oulun Lohet Prahan Christmas prize 2019 kilpailuissa
17.1.2020 19:34 Uutiset / Pääsivusto

Oulun Lohet Prahassa kilpailuissa

Oulun Lohien AG15-ryhmä Planktonit vietti itsenäisyyspäivän viikonlopun,5.-8.12., Prahan Christmas Prize kilpailuissa.

Kilpailumatka startattiin torstaina aikaisin lentämällä Oulusta Helsingin kautta Prahaan. Torstain aikana tytöt saivat keskittyä lepäämiseen ja uusien maisemien ihmettelyyn. Suurin osa kerkesikin torstaina kiertää paikalliset nähtävyydet ja kerryttää vieraassa kaupungissa navigoinnin taitoja. Valmentajat Minna ja Metti tutustuivat torstai-illan yhdessä uimari Inkan kanssa paikalliseen uimahalliin ja tekivät vielä viimeisiä viilauksia Inkan sooloihin.


Suomen lippu bongattu!

Perjantai oli kuvioiden täyteinen päivä. Parisataa uimaria suoritti AG15-kuviot tuomareiden tiukassa arvostelussa. Tytöille kuviokilpailusta jäi selkeästi mieleen miten viimeisteltyjä joidenkin uimareiden kuviot olivat ja erityisesti miten kauniita ojennuksia siellä nähtiin! Tyttöjen suoritus oli hyvin sitä tasoa mitä harjoituksissa olemme tottuneet näkemään ja tältä reissulta varmasti saamme lisää motivaatiota harjoitteluun. Tämä oli myös seuramme tuomareille Metille ja Sannalle ensimmäiset ulkomaan kilpailut. Molempia tuomareita jännitti uusi kokemus kovasti, mutta jännityksestä huolimatta molemmat selvisivät suorituksesta kunnialla.


Planktonit verraamassa kuvioihin

Lauantaina keskityttiin kovasti ohjelmien uintiin. Aamulla uitiin teknistet soolot, joissa meillä oli starttaajina Inka. Inkan uinti sujui hyvin ja vaivattomasti. Muutamien teknisten elementtien kohdalla jännitettiin matalaa allasta, mutta onneksi isommilta ongelmilta säästyttiin. Teknisten soolojen jälkeen vuorossa oli AG15 duot. Duoissa meillä oli kaksi starttia, Milka ja Venla, sekä Lilia ja Mimmi. Milkan ja Venlan uinti sujui hyvin ja tytöistä selkeästi huomasi, että treeni on tuottanut tulosta! Lilia ja Mimmi eivät ihan jännityksen vuoksi päässeet uinnissaan omalle tasolleen, mutta uinti oli hyvin lupaava kauden aloitus. Lounastamisen jälkeen päivää jatkettiin senior sooloilla, joissa meillä ui Inka ja Annika. Molempien soolot sujuivat hyvin ja vahva kisakokemus salli molempien tehdä parasta esiintymistään. Näissä kisoissa huomattiin selkeästi miten molemmat uimarit ovat kehittyneet itsensä ilmaisussa, hyvä tytöt! Illalla Planktonit uivat myös joukkueensa tetris ohjelmallaan. Ohjelma on viimekaudelta tuttu ja tytöt pääsivätkin hienosti esittelemään uusia taitojaan ohjelmalla. Joukkueohjelma oli todella hieno!


Planktonit joukkueen jälkeen

Hektisen lauantain ja hyvin nukutun yön jälkeen koitti sunnuntai ja uudet ohjelmat. Sunnuntain avasi vapaat senior duot, joissa meillä ui Inkan ja Annikan duo. Inka ja Annika uivat tällä kaudella ensimmäistä pariohjelmaansa yhdessä ja harjoittelu on syksyn mittaan sujunut hienosti. Allekirjoittanutta ainakin jännitti nähdä miltä ohjelma näyttää ja mitä tytöt ovat yhdessä valmentajansa Minnan kanssa keksineet meitä ihastuttamaan! Tyttöjen duo sujui hyvin ja mielenkiinnolla odotamme mitä kaikkea lisää saamme keväällä nähdä. Päivää jatkettiin AG15 sooloilla, joissa meillä ui Pinja. Pinjan hieno klassiseen musiikkiin sovitettu soolo ylitti odotuksemme, sillä ohjelmaa ei oltu syksyn mittaan ehditty vielä uida montaa kertaa läpi. Pinja kuitenkin hienosti tsemppasi kilpailuissa ja ui soolon upeasti läpi. Sunnuntain päätöksenä uitiin combot. Planktoneilla on aivan upo uusi surffaus teemainen combo. Ohjelman uinnista selkeästi huomasi miten paljon tytöt ovat teknisesti syksyn aikana kehittyneet: koskeudet ovat kasvaneet ja linjat parantuneet hyvin. Combon hieno koreografia tuo myös tytöille hienoja hetkiä oikeasti esiintyä ja kantaa teema kunnialla maaliin. Teemaohjelmat ovatkin usein tuomareiden suosikkeja.


Planktonit hienosti sujuneen combon jälkeen

Prahan reissusta tytöille, valmentajille ja tuomareille jäi paljon kultaisia muistoja ja ennen kaikkea hirmusti motivaatiota kevääseen. Reissun aikana opimme minkälaista on kilpailla ulkomailla ja näimme myös miten hienoja ohjelmia muissa maissa tehdään. Oulun Lohet lähettää isot kiitokset SK Neptun Praguelle hienoista kilpailuista!


   
Lisää uutisia
Taitouinti
«  Helmikuu   »
Kategoriat