​Hyvää joulua ja tsemppiä uudelle uintivuodelle 2023!
Julkaistu: 22.12.2022 22.26

​Hyvää joulua ja tsemppiä uudelle uintivuodelle 2023!

Pieni katsaus siihen minkälainen uintivuosi 2022 Oulun Lohille oli.

Vuoden aikana seuran uimarit ovat käyneet ympäri suomea kilpailemassa.

Kevään aikana kertyi 16 eri kilpailua ja syksyllä 12 kilpailua lisää, joissa nähtiin Oulun Lohien uimalakkeja ja seuran vaatteita edustamassa.

Kisoissa on nähty ilon ja surun ilmeitä, jotka kuuluvat urheiluun, kun taistellaan sijoituksista. Nämä tilanteet kasvattavat meitä paremmiksi urheilijoiksi ja tavoitteet saadaan pysymään korkealla. Seura ja seuran uimarit ovat hienosti nostaneet tasoa arvokilpailuissa. Kahden hiljaisen vuoden jälkeen saatiin hieno ja iskukykyinen joukkue Espoon Rollo -uinteihin. Allasta oltiin valloittamassa reilun 50 hengen joukkueella.

Kisoissa noustiin hienosti palkintopallille ja tuuletukset olivat mahtavia. Hienoja muistoja jäi monelle Rollo -uimarille mukaan uintiuralle. ”Rollot is Best Race” tapahtumassa näkyy, kuinka hieno tunnelma voi olla, kun oman joukkueen jokaista uimarin suoritusta kannustetaan.

IKM -kisoja ei oltu myöskään pidetty pariin edelliseen kesään pandemian vuoksi. Oulun IKM -kisoissa nähtiin uusia uimareita hienosti pokkaamassa elämän ensimmäisiä arvokisamitaleja, joka on hieno muisto myös uintiuralle. IKM -kisoissa kesällä nostimme itsemme hienosti neljänneksi seurapisteissä, josta näkee, kuinka laaja tasomme oli.

IKM -karsinnat oli hieno syksyn tapahtuma, jossa jännitys ja seuranta tiivistyy, ketkä pääsee 16 parhaan joukkoon lajeissaan. Talven IKM -kilpailuissa Raisoissa olimme suhteellisen samanlaisella joukkueella liikkeellä, kuin edellisenä talvena Tampereella. Joukkue saavutti kuitenkin enemmän seurapisteitä ja sijoitus nousi yhdellä verrattuna vuoden takaiseen. IKM -finaaleissa taistelu oli tiukkaa sijoituksista.

Molemmat kilpailut olivat hieno tapahtuma nuorille, kun kilpailujen taso kovenee ja uitavia lajeja on paljon. Hyvin nuoret kuitenkin kilpailuista suoriutuivatkin.

SM/NSM -uinnit kesällä pidettiin Tampereella, jonne matkasi kaikkien aikojen isoin joukkue. Oulun Lohilta kisoissa nähtiin hienoja suorituksia ja myös SM-uinnit alkavat olla iso tapahtuma, kun reilut

600 arvokisauimaria osallistuivat kisoihin tavoitellen finaalipaikkoja. Kisoista jäi hyvä maku ja näki, että taso kilpailuissa oli noussut ja finaalipaikat olivat usein suhteellisen lähellä.

Talven SM/NSM-uinneissa Vaasassa kisoissa oli 18 hengen joukkue.

Nuorissa saavutimme myös pistesijoja ja aikuisten puolella saavutimme finaalipaikan.

Vuoden aikana on myös ollut hienoa nähdä, että uimarimme ovat päässeet edustamaan maajoukkueleirille ja uimaliiton uudistuksen myötä käyntiin päässeille ylä- ja alakouluikäisten alueleireille, joissa on hienosti päästy harjoittelemaan kovassa seurassa.

Eli, on ollut hienoa nähdä, että seuran uimarit ovat nostaneet tasoa ja näkyvät suorituksillaan, joko palkintopallilla tai erävoittajina. Sekään ei ole aina tärkein asia, vaan se, että uimarilla on hieno harrastus ja uimarit osallistuvat tapahtumiin niin arjessa, kuin kilpailuissakin.

Menestyminen tulee uimarilla arkisen tekemisen kautta jossain vaiheessa uintiuraa. Onnistuminen voi olla myös hyvä kilpailusuoritus, jossa urheilija onnistuu kaikilla osa-alueilla.

Omasta mielestäni näen, että urheilijat tykkäävät harjoitella ja haastavat itseään harjoituksissa hienosti. Kilpailut ovat yksi tavoite, jossa urheilijat haluavat tehdä hyviä suorituksia. Kilpailuissa onnistuminen on usein monesta asiasta kiinni, että saa samanlaisen suorituksen aikaan, kun harjoituksissa. Sen takia hyvä mieli/fiilis ja halu onnistua kilpailuissa tuo sen hyvän suorituksen. Tietysti valmistautuminen suorituksiin vaikuttaa myös ja kilpailusuorituksiin vaikuttaa myös joukkueen tuki ja toisten kannustaminen. Näin tulee hyviä suorituksia.

Vuosi 2022 alkaa olla harjoituksien osalta pulkassa ja joulu ovella. Nyt on siis hyvä miettiä kauden tuloksia ja onnistumisia. Myös urheilijan tärkeä osa-alue on syöminen ja sitä jouluna kannattaa tehdä, kun pöytä on katettu hyvillä jouluruuilla. Myös jouluna kannattaa viettää aikaa hyvien ystävien ja perheen kanssa, pelata pelejä, nauttia levosta ja pitkistä yöunista, sekä haaveillen uusista kilpailuista. Ja mitä se Joulupukki toisi lahjaksi.

Hyvää Joulua kaikille Toivottaa

Tomi Pystynen

Oulun Lohien Päävalmentaja

Oulun Lohet ry

Pikkukankaantie 3

90130 Oulu


puh. 040 555 0679  toimisto(at)oulunlohet.fi


Y-tunnus: 0187703-1