"Lohet vaikka vastavirtaan!"

Oulun Lohet ry on perustettu vuonna 1959. Oululaiset urheiluseurat Oulun Tarmo, Oulun Jyry ja Koskelankylän Riento perustivat Työväen Urheiluliiton alaisen uinnin erikoisseuran. Seuran perustaminen ajoittuu samalle aikakaudelle, kun Ouluun rakennettiin uusi uimahalli Raatin saarelle. Uimahallin ansiosta uintia voitiin harrastaa ympäri vuoden.

Oulun Lohet on lunastanut paikkansa suomalaisessa uinnissa. Vuosien aikana seura on voittanut tavoitellun Kalevan maljan. Seuran toimintaan on osallistunut tuhansia oululaisia seuran ystäviä, innokkaita uimareita, lapsi- ja nuorisotyötä arvostavia ammattitaitoisia valmentajia sekä uintiliikunnan edistämiseen sitoutuneita huoltajia. Lohet on antanut monelle nuorelle hyvän asenteen elämään, mutta mikä tärkeintä: seura on opettanut heidät uimaan ja mahdollistanut uintiharrastuksen nousujohteisesti.

Tänään Oulun Lohet on yksi Suomen suurimmista uimaseuroista. Jäsenmäärä on vuositasolla kivunnut noin 2000 jäsenen tuntumaan. Lohet on Suomen ensimmäisiä uimaseuroja, joka jo 1990-luvun puolivälissä otti päämääräkseen tarjota uintiliikuntamahdollisuudet erilaisille ihmisille. Seuramme tarjoaa edelleenkin monipuolisia palveluja ja mahdollisuuksia lasten ja nuorten sekä aikuisten uimataidon oppimiselle, lajiharjoittelulle, kilpailutoiminnalle sekä kuntoilulle.

Olemme seura, joka tarjoaa harrastusmahdollisuudet myös erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Kilpauinnissa tarjoamme mahdollisuudet nousta aina lajin korkeimmalle huipulle asti. Meille on tärkeää liikunnan ilon jakaminen tasapuolisesti erilaisille ihmisille. Tästä osoituksena Lohille myönnettiin syksyllä 2007 SLU:n valtakunnallinen liikunnan yhdenvertaisuuspalkinto! Helmikuussa 2009 Lohet sai Oulun kaupungin liikuntatatoimen myöntämän tasa-arvopalkinnon. Huhtikuussa 2011 Lohet sai tunnustusta siitä, että seura on ottanut toiminnassaan hyvin huomioon erityisliikunnan harrastajat. Stipendiseuratunnuksen Lohille myönsi Suomen Työväen Urheiluliitto (TUL).


Oulun Lohet ry

Pikkukankaantie 3

90130 Oulu


puh. 040 555 0679  toimisto(at)oulunlohet.fi


Y-tunnus: 0187703-1