Rollot 2022 - Kilpailuraporttia
SeuraJulkaistu: 10.06.2022 18.02

Rollot 2022 - Kilpailuraporttia

Oulun Lohet - Rollot 2022 - Kilpailuraporttia, tuloksia, tunnelmia

Rollot 2022 on käynnistynyt, ja kaksi ensimmäistä kilpailujaksoa on suoritettu onnistuneesti maaliin. Paljon uusia kokemuksia, ennätyksiä ja ensimmäiset viestiuinnit arvokilpailuissa! Oulun Lohien joukkue on kokonaan kasassa, majoituspaikka testattu yhden yön ja päiväunien kautta sekä yhteisiä joukkueenhuutoja suoritettu! Loistava tunnelma koko porukalla, vaikka pientä jännitystä kaikilta löytyy - tähän auttaa iloiset seurakaverit ja hymy kasvoilla!

Perjantai aamujakso

Oulun Lohien uimarit nähtiin heti virkeänä altaassa, ensimmäisenä kilpailujaksossa luvassa oli 7 henkilökohtaista kilpailustarttia ja yksi viestijoukkue viimeisessä lajissa. Ulkoallas on kaikille uusi, mutta olosuhteet ovat kaikilla samat! Kuitenkin ensimmäinen kilpailujakso oli täynnä positiivisia onnistumisia ja ennätyksiä, jaksoon mahtui myös surullisia tunteita ja itkuja. Aina kaikki ei menekään niin kuten toivoisi, ja tämä on vain uintia! Katseet tulevaan ja vieläkin vahvempana!
4 uutta hienoa ennätystä ja kilpailujakson paras sijoitus Linnea Krüger 200 VU (Sija 9) ja Oliver Markus Kylmänen 200 VU (Sija 10). Ensimmäisen jakso avattiin erinomaisesti näin monella henkilökohtaisella uudella ennätyksellä, pistesijoja ei vielä saavutettu mutta edessä on vielä 5 kilpailujaksoa - varmasti hyvin tulee vielä menemään!

Viralliset tulokset löytyy täältä : https://livetiming.fi/results.php?cid=6699&session...

Perjantai iltajakso

Toinen kilpailujakso - selvästi onnistuneempi! Uimarit virkeämpänä ja motivoituneempana!
Luvassa oli 8 henkilökohtaista kilpailustarttia ja kolme sähäkkää viestiuintia (4 x 100 sekauinti viesti). Kilpailuiden avajaiset oli upeasti järjestetty, ja Oulun Lohet oli näkyvästi mukana. Seuramme oma kilpailujakso avattiin perinteisellä joukkuehuudolla, ja ensimmäistä kertaa pääsi seuramme nuorin Rollolainen (Enni Pitkänen 8v) huudattamaan koko porukan loistaviin uinteihin! Sää palveli uimareita mukavasti, tuuli ei puhaltanut juuri lainkaan ja tämä sopi meille vallanmainiosti!

Iltajakson ensimmäisessä lajissa (200m Sekauinti) meillä oli kaksi reipasta tyttöuimaria mukana, Elisa Putaala ja Ronja Räsänen. Elisa oli hienosti oman erän kolmas uudella ennätyksellään ja Ronja paranteli omaa ennätystä peräti 3 sekunnilla, upeaa tytöt, tästä on mukava jatkaa seuraavia lajeja kohti! Kannustushuuma jatkui starttilähdöstä viimeiseen vetoon asti, hienoa tiimihenkeä Lohet!

Seuraavaksi oli tiedossa 100m Rintauintia, missä molemmissa sarjoissa seurastamme oli yksi edustaja. Tyttöjen sarjassa Viivi Rauhala paranteli omaa ennätystään 3 sekunnilla ja oli upeasti toisena maalissa omassa erässään. Poikien sarjassa Aapo Tervo päästettiin altaaseen toistamiseen ja nyt olikin koko joukkueella odotukset korkealla, Aapon ollessa lähtölistoissa sijalla 1. Kuuma erä oli todella tasainen ja tiukkaa vääntöä ihan viimeiseen käsivetoon asti, mutta tällä kertaa Oulun Lohien Aapon kynnet olivat sen verran pidemmät jonka ansiosta kultamitali oli ansaittu! Koko kärkikolmikko uivat samalle sekuntiluvulle, mutta tällä kertaa kymmenykset ratkaisivat voiton Aapolle. Tämä oli myös uusi ennätys, ja lukemat uudelle sekuntiluvulle. Onnittelut!

Selkäuinnin sprinttimatkoilla seurassamme oli yhteensä 4 uimaria mukana (Peppi Räsänen + Linnea Krüger, Jimi Saukko + Hugo Kiviranta). Kaikki uivat erittäin hienosti vaikka aurinko paistoi kovasti taivaalla ja vaikeutti suunnistamista maaliin. Pepillä hienosti uinti oman erän toiseksi ja Linnealla koko kilpailuiden sijoitus 11. Onnittelut hienoista uinneista Peppi, Linnea, Jimi ja Hugo!

Seuraavaksi päästettiin seuramme viestiuimarit altaaseen. Perjantain iltajaksossa oli vuorossa 4 x 100m sekauintia, joissa meillä olikin yhteensä 3 joukkuetta (2 tyttöjä + 1 poikajoukkue). Näissä uinneissa kaikilla osuuksilla oli mahtavaa kannustusta tukijoukoilta, se näkyikin uimareiden venymisissä ja suorituksissa. Oulun Lohien kakkosjoukkue paranteli omaa tilastoaikaansa peräti 5 sekunnilla ja poikien ykkösjoukkue jopa 22 sekuntia, huh huh!
Oulun Lohet 1 (Stella, Viivi, Isla, Linnea) Oulun Lohet 2 (Elisa, Silja, Veera, Ronja) Oulun Lohet 1 (Eetu, Aapo, Oliver, Otto)

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, nyt ruokaa ja lepoa sekä kohti seuraavaa kilpailujaksoa!

Lauantai aamujakso

Mitalihuuma jatkuu! Toinen kisapäivä on täynnä jännitystä ja runsas määrä henkilökohtaisia startteja sekä viestiuinteja! Kolmas kilpailujakso aloitettiin jännittävissä merkeissä, kun seurastamme kaksi viestijoukkuetta (4 x 50 VU T10/P11) olivat pistesijoilla! Oulun Lohet 2 joukkue (Fiona, Nelly, Leo, Hugo) ottivat mahtavan erävoiton omasta erästään sijoittuen kokonaisuudessa sijalle 7. Oulun Lohet 1 joukkue (Jimi, Peppi, Linnea, Oliver) sijoittuikin ansaitusti kolmannelle sijalle tässä tiukassa kuumassa erässä! Molemmat joukkueet paranteli tilastoaikaan hurjasti! Onnittelut kaikille uimareille viesteissä, olette täyttä timanttia!

Viestien jälkeen jatkettiin pidemmillä vapaauinnin matkoilla, luvassa oli kaksikko Veera + Stella (400m Vapaauintia). Veera suoriutui hienosti kilpailuiden neljänneksi sijalle, tässä todella tasaisessa kuumassa erässä. Kilpailuthan on ensimmäiset suuremmat arvokilpailut, joten jatkossa varmasti käännetään pistesijat mitalisijoille. Pidemmistä vapaauinnin matkoilta siirryttiin kaikkien lempilajiin, perhosuintiin. Tyttöjen 12-vuotiaat sarjassa oli kolme innokasta perhostelijaa (Isla Kettula, Ronja Räsänen, Silja Saario). Isla paranteli omaa ennätystä 2 sekunnilla, ja oli oman erän toinen. Kaikilla tytöillä oli hieman vaikeampaa matkan toinen puolisko (jälkimmäinen 50m), nyt välipalaa ja seuraavissa lajeissa loppuun asti täysillä!

Aamujakson viimeisenä lajina Oulun Lohet olivat vahvasti edustamassa 200m Sekauinti matkalla. Ensin päästettiin meidän iloiset nuoret hurmurit T10 sarjaan (Linnea Krüger + Peppi Räsänen), molemmilla oli selvästi intoa päällä lähteä hakemaan uutta ennätystä aikaisemman viestimitalin jälkeen. Peppi tuli maaliin uudella ennätyksellään, mutta sääntörikkomusten myötä valitettavasti virallinen aika jäi haaveeksi - ei anneta tämän häiritä, urheilussa sattuu ja tapahtuu. Linnea oli kuumassa erässään ylivoimainen tullessaan maaliin ensimmäisenä, kaulaan tietenkin kultamitali! Alusta lähtien ensimmäisenä maaliin saakka, hieno uinti Linnealta! Maalissa odottikin joukko iloisia seuratovereita, aivan mahtavaa tiimihenkeä Lohet!
Poikien 200m Sekauinti matkalla jokainen Lohilainen (Oliver Markus Kylmänen, Hugo Kiviranta, Jimi Saukko ja Leo Linjala) paranteli omaa ennätystään lukuisia sekunteja. Oliver sijoittui kuumassa erässään koko kilpailuiden 7. sijalle, onnittelut Oliver! Kaikilla pojilla vahvaa suorittamista alusta loppuun asti, onnittelut pojille!

Seuraavaa jaksoa kohti, puolivälissä ollaan! Jaksetaan tsempata tovereita ja kuunnellaan valmentajien ohjeita. Iloitaan toistemme suorituksista ja pidetään hauskaa!


Lauantai iltajakso

Kaksi kilpailupäivää takana ja mitaliuinneille ei näy loppua! Neljännessä kilpailujaksossa oli luvassa 9 henkilökohtaista kilpailustarttia ja 3 viestiuintia. Lohien uimarit aloittivat kilpailujakson rintauinnin sprinttimatkoilla (50m), jossa vahvasti edustettiin kahdella tytöllä ja viidellä poikauimarilla.

Tytöt (Linnea Krüger + Peppi Räsänen) jatkoivat kilpailuiden urakointia vahvoilla otteilla, hymy kasvoilla vain taivas rajana. Molemmat nuoret hurmurit uivat itselleen uuden ennätyksen ja Linnea saavutti itselleen neljännen sijan tiukassa kilpailussa. Onnittelut molemmille tytöille, huomenna jatketaan!

Pojissa meillä olikin vahva edustus 50m rintauinnissa, yhteensä 5 starttia altaaseen. Akseli Eteläperä aloitti uinnit toisessa erässä uudella ennätyksellä, kolmannessa erässä Jimi Saukko + Lenni Pessa jatkoivat ennätyksien rikkomista sijoittuen omissa erissä vahvasti viidenneksi ja kuudenneksi. Kuumassa erässä kaverukset Oliver Markus Kylmänen ja Hugo Kiviranta osoitti koko Espoon porukalle kuinka pitkät läpivedot rintauinnissa suoritetaan, ja Oliver tulikin maaliin kolmannelle sijalle. Oliver unohti aikaisemmat pistesijat ja käänsi asenteen vahvasti tähän iltajaksoon, upea uinti ja ansaittu mitali! Onnittelut uimarille ja tukijoukoille.

Seuraavaksi uitiin 100m Selkäuintia, missä Ronja Räsänen oli ainoana osallistujana Oulun Lohilta. Hienosti Ronjalle oman erän viides sija!
Viimeisenä henkilökohtaisena starttina Veera Antinmaa taisteli itsensä pistesijoituksille omalla uudella ennätyksellään. Tiukka taistelu kuumassa erässä, ja taas upea uinti Veeralta.

Lauantai päätettiin kolmella viestiuinnilla. Tytöissä kaksi joukkuetta (Oulun Lohet 2 - Linnea Krüger, Isla Kettula, Viivi Rauhala, Stella Manninen) tytöt kauhoivat upean uuden ennätyksen tilastoaikaan. Upeita uinteja kaikilta! Ykkösjoukkue (Silja Saario, Elisa Putaala, Veera Antinmaa, Ronja Räsänen) uivat omat osuudensa hienosti alusta loppuun asti, vaikka selvästi tytöillä väsy ja pitkä päivä näkyy kropassa. Pojissa yksi joukkue (Cheng Sun, Otto Havana, Eetu Haverinen, Oliver Markus Kylmänen) taistelivat oman erän hienosti seitsemännelle sijalle. Nyt kaikille lepoa, ruokaa ja yhdessäoloa kohti huomista. Vielä yksi kilpailupäivä edessä ja paljon huippu-uinteja tiedossa!
Sunnuntai aamujakso

Viimeinen päivä tiedossa, runsaasti henkilökohtaisia kilpailustartteja sekä viestiuinteja. Kaikki loputkin uimarit pääsivät tänään altaaseen, kun pitkään odoteltu 50m Vapaauintia oli aamujakson ohjelmassa! Lauantaina kilpailupäivän jälkeen Oulun Lohet oli hienosti sijoittunut kuudennelle sijalle koko Rollo-kilpailun pistetaulukkoon - loistavaa!

Aamujakso aloiteltiin 200m Sekauinti matkoilla, missä seuramme oli vahvasti esillä. 6 kaunotarta kilpailivat tyttöjen sarjassa (Veera Antinmaa, Stella Manninen, Viivi Rauhala, Sanni Paulomäki, Olga Mattila, Nelli Sulonen), kuudesta henkilökohtaisesta kilpailustartista 5 uutta ennätystä reilulla parannuksilla ja kirsikkana kakun päälle Veera raivasi tiensä palkintopallille! Aikaisemmat pistesijoitukset olivat historiaa ja tänään oli selvästi PÄÄPÄIVÄ! Onnittelut Veeralle pronssimitalista, sekä tukijoukoille & valmentajille Lotta + Timo!

Poikien sarjassa kaksi uimaria (Aapo Tervo + Otto Havana), molemmilla loistavat kilpailusuoritukset jatkuivat ja etenkin Otolla riitti virtaa alusta loppuun asti. Uusi ennätys 3 sekunnilla on upea suoritus!

Seuraavaksi jatkettiin sprinttimatkoilla, luvassa oli 50m Perhosuintia. Reipas kaksikko (Linnea Krüger + Peppi Räsänen) kilpailivat T10 sarjassa tässä tiukassa lajissa. Linnea saavutti itselleensä neljännen sijan, vain 22 sadasosaa kolmannesta sijasta. Tiukille meni, mutta ei anneta tämän häiritä - nyt katseet kohti iltajaksoa! Pepillä uinti oli taitavaa alusta loppuun asti, selvästi väsy painaa kropassa ja perhosuinnin eteenpäin liike tarvitsee harjoittelua! Illalla molemmilla tytöillä 100m Vapaauintia, siellä täysillä vaan!

Poikien sarjassa (Oliver Markus Kylmänen + Akseli Eteläperä) uivat hienosti molemmat saman matkan. Akseli paranteli omaa ennätystä miltei 2 sekuntia ja Oliver saavutti itselleensä jälleen kerran pistesijan tässä tiukassa kuumassa erässä, kolmas sija ei ollut kaukana! Tsemppiä pojille vielä iltajaksoon!
Ennen 50m Vapaauinnin matkoja Silja Saario ui ainoana osallistujana seurastamme 100m Rintauintia, uusi ennätys jäi tiukille vaikka uinti olikin todella upeaa katseltavaa!

Aamujakson päätteeksi päästettiin meidän 50m Vapaauinnin uimarit altaaseen. 9 tyttöä (Elli, Minea, Hilla, Fiona, Vanessa, Aino, Pihla, Roosa, Maya) urakoivat hienosti tämän matkan alusta loppuun asti, Ellillä hienosti paras aika 36.80! Yhdeksästä kilpailustartista kuudella kirjattiin uusi ennätys, aivan huippu kilpailunaloitus kaikilta!

Poikien sarjassa altaassa urakoivat 4 poikaa (Cheng, Eetu, Juho, Eino) Kaikilla riitti virtaa maaliin asti, mikä oli hienoa katseltavaa. Pojat odottikin kovasti kilpailusuorituksien alkamista ja se näkyi tuloksissa, kaikilla loistavat uinnit! Cheng taisteli itsensä ansaitulle neljännelle sijalle, todella lähelle jäi pronssinen mitali - vain 36 sadasosaa! Kuitenkin 3 poikaa saavutti uuden ennätyksnsä näistä uinneista.

Nyt hetken aikaa lepoa, oheistoimintaa ja yhdessäoloa. Kohti viimeistä kilpailujaksoa, vielä energiaa ja asennetta riittää! Jatketaan vahvoja suorituksia altaassa, kannustetaan tovereita ja pidetään hauskaa. Hienoa toimintaa kaikilta uimareilta ja valmentajilta (Lotta Niskanen, Timo Siika-Aho, Sofia Koppström, Essi Juntunen ja Kaisa Pulkkinen)! Jännitetään yhdessä noustaanko pistetaulukossa vieläkin korkeammalle ja kotiintuliaisiksi kasvatetaan seuramme mitalisaldoa - tsemppiä Lohet!

Sunnuntai iltajakso

Rollo-uintien kilpailut saatu päätökseen, näin ne kaikki mukavat tapahtumat vain päättyy, mutta onneksi päästään jatkamaan vielä Rolloilua leirillä! Uintikilpailut on ohitse, mutta leirillä luvassa paljon mukavaa oheistoimintaa, kilpailemista ja odotettu Rollo-disco!

Viimeisellä kilpailujaksolla oli teemana 100m Vapaauintia ja 4x50m Sekauinti viestit. 10 henkilökohtaista kilpailustarttia ja 3 viestijoukkuetta. Oulun Lohet jatkoivat mitalien saavuttamista, kun Veera Antinmaa taisteli itsensä toistamiseen palkintokorokkeelle, kaulaan jälleen kerran pronssinen mitali. Onnittelut Veeralle, tukijoukoille ja valmentajille!
10 henkilökohtaisesta kilpailustartista (100m vapaauintia) saavutettiin 7 uutta ennätystä, onnittelut kaikille uimareille hienoista uinneista! (Nelly Siira, Peppi Räsänen, Linnea Krüger, Jimi Saukko, Oliver Markus Kylmänen, Viivi Rauhala, Stella Manninen, Veera Antinmaa, Otto Havana, Ronja Räsänen).

Kilpailujakso päätettiin viestiuinteihin, vaikka selvästi väsy painoi kaikilla uimareilla silti suoritettiin jokainen osuus alusta loppuun asti hienosti. Moni uimari pääsi ensimmäistä kertaa uimaan viesteihin, mikä on positiivinen muisto kilpailutapahtumasta.

Kiitoksia kaikille vanhemmille, valmentajille ja tukijoukoille seuramme Rollojen järjestämisestä. Nämä ovat ainutlaatuisia tapahtumia kaikille Rollo-ikäisille uimareille, mistä jää varmasti ikimuistoinen muisto kilpailuista sekä Rollo-leiristä. Kiitos kaikille uimareille hienosta kannustamisesta koko kilpailuiden ajan, hienoa tiimihenkeä kaikilta Lohilaisilta! Onnittelut kaikille uimareille mitaliuinneista, uusista ennätyksistä ja pistesijoituksista - tästä on hieno jatkaa seuraavaan kauteen!

Oulun Lohet sijoitti kuudennelle sijalle Rollojen pistetaulukossa yhdessä Vandersin kanssa. Hienoa Oulun Lohet!