Roosa Kärkkäiselle viisi kultaa CSIT-Kilpailuista Oulusta 26-27.8
SeuraJulkaistu: 31.08.2022 10.47

Roosa Kärkkäiselle viisi kultaa CSIT-Kilpailuista Oulusta 26-27.8

CSIT Swimming Championship päättyivät Itävaltalaisten juhliin – TUL toiseksi


CSIT Swimming Championship 2022 päättyivät lauantaina 27.8. Itävaltalaisten juhliin huimalla 150 mitalilla. TUL:n urheilijat saavuttivat toisen sijan 82 mitalilla.

CSIT uinnin mestaruuskilpailut keräsivät 227 urheilijaa seitsemästä maasta Ouluun kilpailemaan mitaleista, menestyksestä ja kunniasta. Kisat käytiin reilun pelin hengessä, kanssakilpailijaa kunnioittaen.

Kisojen supermenestyjät

Monet onnistuivat varmistamaan kultamitalin useita kertoja. Naisten sarjassa menestynein oli itävaltalainen Laura Kurzewski (ASKÖ) kuudella kullalla. Haukiputaan Heiton Sara Laukkanen ja Oulun Lohien Roosa Kärkkainen nappasivat kansainvälisistä Csit-kisoista molemmat viisi kultaa. Myös belgialainen Ditte Claeys (FROS) ui kisoista viisi kultaa ja Oulun Lohien Nanna Savolainen 2 kultaa ja 2 hopeaa.

Miesten sarjassa eniten menestystä nappasi Itävaltalainen Daniel Scharrer (ASKÖ) seitsemällä kultamitalilla. Alankomaiden Roel Rademaker (NCS) voitti kuusi kultaa, Italian Carlo Ciurlia ja Riccardo Ravaioli (AICS) uivat viisi kultaa. Mestaruuskilpailuiden menestynein liitto oli Itävallan ASKÖ yhtensä 150 mitalilla (77 kultaa, 44 hopeaa, 29 pronssia), Suomen TUL sijoittui toiseksi menestyneimmäksi maaksi 82 mitalilla (27/26/29) ja kolmanneksi Iltalian AICS 79 mitalilla (21, 30, 28).

Oulun Lohien kokonaissaldo kisoista oli 37 mitalia joista 13 kultaa, 11 hopeaa ja 13 pronssia. Oulun Lohien joukkueesta myös moni muukin uimari pääsi nauttimaan mitali seremoniasta. Kisat onnistuivat yli odotusten ja saimme paljon kiitosta kilpailujen ilmapiiristä ja järjestelyistä niin kilpailijoilta kuin kaikilta mukana olleilta toimijoiltakin.

Kiitos kaikille osallistuneille maille ja järjestöille: ACSI (Italia), AICS (Italia), ASKÖ (Itävalta), FAWSI (Iran), FROS (Belgia), HAPOEL (Israel) ja NCS (Alankomaat).

Erityiskiitos myös mestaruuskilpaluja järjestäneille seuroille Haukiputaan Heitolle, Oulun lohille ja kattojärjestölle CSIT:lle sekä suurelle määrälle vapaaehtoisia.

Kaikki mitalitulokset löydät tästä tiedostosta.

Seuraava suuri CSIT-tapahtuma on CSIT:n maailmankilpailut (World Sport Games), jotka kilpaillaan ensi kesänä Roomassa. Lisätietoja tulossa lähiaikoina.